Subscribe:

luni, 11 februarie 2013

S-a făcut dreptate!?

Gigică a primit trei ani cu suspendare pentru sechestrare de persoane!

Astăzi, 11 Februarie 2013, Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina. Pe scurt, problemele creditorului Stelei au început în noaptea în care i-a fost furată maşina din faţa sediului PNG, acum mai bine de trei ani. În loc să reclame furtul la poliţie şi să lase autorităţile să se ocupe de caz, el a ales să-şi trimită bodyguarzii să-i recupereze maşina şi să-i aducă pe hoţi în faţa sa. Zis şi făcut! După o urmărire demnă de un film hollywood-ian care s-a lăsat cu accidente rutiere şi cu focuri de arme, gorilele lui Gigi au pus mâna pe hoţii deveniţi din momentul acela victime şi i-au dus cu forţa la sediul PNG, acolo unde îi aştepta acest Il Padrino autohton pentru a le "ţine lecţii moralizatoare" după cum chiar el declara. Chiar dacă în timpul urmării unul dintre hoţi a fost împuşcat în picior de un bodyguard, acesta nu a fost dus la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale, ci proiectilul i-a fost scos la sediul partidului lui Gigi, că doar Fane ştie să facă şi intervenţii chirurgicale, nu doar să dea cu pumnul. Ăsta da bodyguard!

Ei bine, astăzi justiţia din ţara noastră mi-a dat o fărâmă de speranţă după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe auto-intitulatul Robin Hood de România la trei ani de închisoare cu suspendare. Teoretic, această condamnare ar trebui să-l pună pe gânduri pe Gigel şi să-l facă să-şi dea seama că nici chiar el, Războinicul Luminii, Trimisul Apostolului Pavel pe Pământ, Leul Neînfricat sau cum Dumnezeu se mai visează el, nu este deasupra legilor pământeşti şi că atâta timp cât încă mai respiră trebuie să se supună constituţiei ţării. Având în vedere că în primă fază instanţa a hotărât să-i achite atât pe Gigi cât şi pe recuperatorii trimişi de el, cei trei ani cu suspendare pe care i-a primit acum sunt bineveniţi. Probabil că cineva de la ÎCCJ şi-a dat seama că e cam bătător la ochi chiar şi pentru România ca asemenea fapte să treacă nepedepsite.

Totuşi, dacă ne gândim că procurorul a cerut pedepse de câte 11 ani cu executare pentru sechestrare, răpire, violenţă, uz de arme neletale şi accidentări în trafic, cei trei ani cu suspendare nu mai par atât de mulţi. Legea spune clar că doar autorităţile abilitate au dreptul să priveze de libertate persoane în cazul în care această măsură este necesară. Nicidecum nu este prevăzut pe undeva că dacă ai bani să-ţi angajezi bodyguarzi poţi să-ţi faci singur dreptate. Din acest motiv le şi spune body-guarzi! Ei sunt plătiţi să te protejeze. Pe tine! Nu să-ţi recupereze bunurile furate! Ăia-s recuperatori şi este ilegal să-i angajezi deoarece o să ajungi la puşcărie dacă eşti prins făcând afaceri cu acest gen de indivizi.

Tot legea prevede că sechestrarea este o infracţiune care se pedepseşte cu 7-15 ani de închisoare cu executare, în funcţie de gravitatea faptei. Bun, să zicem că nu a fost foarte grav din moment ce Gigi i-a reţinut pe hoţi doar vreo două ore în care, cică, le-a dat şi de băut şi s-a comportat omeneşte cu ei (tare mă îndoiesc!). Chiar şi aşa, asta înseamnă minimum şapte (7) ani de închisoare cu executare! Cum s-a ajuns la doar trei cu suspendare rămâne un mister pentru mine. Unde au dispărut restul acuzărilor? Să împuşti pe cineva ai voie? Să-l baţi? Să-l răpeşti? Să provoci accidente rutiere? Astea-s nesancţionabile? Visăm să ajungem la nivelul Vestului Europei, dar ne comportăm ca în Vestul Sălbatic! Oricum, se pare că Gigică trebuie să stea cuminte vreo opt ani de acum înainte dacă nu vrea să ajungă din nou cu brăţări pe mâini. Luând toate aceste aspecte în calcul, nu ştiu dacă cei trei ani cu suspendare sunt o condamnare pentru creditor sau o binecuvântare! Aş tinde să cred că a doua variantă e mai aproape de adevăr!

Tot răul spre bine, poate cu sentinţa asta pe cap, Războinicu' se gândeşte să lase Steaua pe mâinile unuia mai curat şi mai potent decât el! Eu sper, chiar dacă deja a declarat că nu lasă Steaua indiferent ce i se va întâmpla pe plan personal.

AISS, acum e momentul să acţionăm! Hai să mobilizăm steliştii adevăraţi intraţi în adormire şi să readucem pe stadion scandarea preferată a creditorului: PLEACĂ DIN GHENCEA! (sau NATIONAL ARENA)

FORZA STEAUA!


Gorilele lui Gigi pe urmele hoţilor... cum nu se face dreptate în România!


0 comments:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu